Materiale recreative

Copii: Resurse multimedia pentru voi

kids library În acestă secțiune, cadrele didactice și părinții deopotrivă, pot găsi sugestii de materiale educaționale potrivite copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani. Colecția include titluri de cărți, cântece, desene sau filme animate.

Sugestiile prezentate au fost selectate dintre recomandările altor cadre didactice sau părinți, care au dorit să împărtășească experiențele lor pozitive legate de aceste materiale.. Din acest motiv, lista poate fi modificată și completată în funcție de propunerile urilizatorilor acestei platforme. Vă rugăm să ne transmiteți recomandări privind cărți, cântece, jocuri sau desene animate, pe care doriți să le împărtășiți prin formularul de contact

 

 DESENE/FILME ANIMATE (Youtube):

 Bobiță și Buburuză (compilație)
 Magicienii cuvintelor (Super Why)
 Bunul dinozaur (The Good Dinosaur)
 Eroii în pijama (PJ Masks)
 T-Rex Express (DinosaurTrain)
 Martha Vorbăreața (Martha Speaks)
 Octonauții (Octonauts)
 Max & Ruby
 Doctorița Plușica
 Daniel Tiger`s Neighbourhood
 
 CÂNTECE (Youtube):
 Dacă vesel se trăiește (min. 10:05)
 În pădurea cu alune
 Două mânuțe
 Un elefant se legăna
 Elefantul Cici
 10 degețele
 Are mama o fetiță
 Bună dimineața
 Părțile corpului
 Culorile
 Familia mea
 Trei pisicuțe
     

 CĂRȚI:

 „Cele 7 obișnuințe ale copiilor fericiți” – Sean Covey  ...Șapte obișnuințe pentru copii, dar și părinții lor. O carte despre respect, responsabilitate, colaborare și autocontrol emoțional.
 „Băiețelul cu aripa de fluture” – Ioana Chicet Macoveiciuc  ...O poveste despre ce înseamnă să fii diferit/ă și despre acceptarea necondiționată a propriei persoane.
 „Ce este un copil” – Beatrice Alemagna  ...O carte despre unicitatea fiecăruia, care provoacă copiii să se gândească la cine sunt și cum se pot descrie.
 „Cel mai fain uriaș din oraș” – Julia Donaldson  ...Personajul principal află că ceea ce contează este felul în care se comportă și nu felul în care arată. Astfel, copiii învață faptul că ceea ce contează nu sunt aparențele, ci comportamentele prietenoase.
 „Fantoma drăgălașă” – Guido Van Genechten  ...Gilbert este o fantomă specială, iar el este personajul principal al unei povești despre ce înseamnă să fii diferit și de ce acesta nu este neapărat un lucru negativ.
 „Hoinari prin anotimpuri” – Rotraut Susanne Berner  ...Colecția cu același titlu permite copiilor să călătorească prin cele 4 anotimpuri. O serie de cărți excelente pentru dezvoltarea vocabularului și a cunoștințelor despre modificările din mediul înconjurător, care însoțesc fiecare nou anotimp.
 „Lupul cel mare și lupul cel mic” – Nadine Brun-Cosme  ...Povestea îi învață pe copii despre cum să-și înfrângă timiditatea, dar mai ales despre cum să-și facă prieteni.
 „Minunata pălărie a lui Millie” – Satoshi Kitamura  ...Povestea lui Millie este o pledoarie pentru folosirea puterii imaginației, chiar și atunci când realitatea nu este așa cum și-o doresc copiii.
 „O, în ce locuri minunate o s-ajungi!” – Dr. Seuss  ...O carte despre curaj și despre disponibilitatea copiilor de a înfrunta obstacolele și de a accepta eșecurile fără să se lase descurajați.
 „Pom-Pom e campion” – Sophy Henn  ...Copiii află de la ursulețul panda Pom-Pom că nu pot fi întotdeauna primii, și că uneori, alții se pot dovedi mai pricepuți.
 „Ricky” – Guido Van Genechten  ...Iepurașul Ricky este altfel decât ceilalți, însă își dă seama că tocmai acest lucru este ceea ce-l face unic.
 „The Kissing Hand” – Audrey Penn (în lb. engleză)  ...Povestea ratonului Chester și a mamei sale îi ajută pe copii să facă față cu mai multă ușurință separării de cei dragi, atunci când încep să meargă la grădiniță sau la școală. Secretul este simplu: sărutul mamei care rămâne pe mâna copilului.
 „The colourmonster” – Anna Llenas (în lb. engleză)  ...Poveste menită să ajute copiii să vorbească despre propriile emoții, mai ales atunci când acestea devin copleșitoare.
 „Today I Feel” – Madalena Moniz (în lb. engleză)  ...Copiii învață despre diferite emoții, cele mai plăcute, dar și cele mai puțin plăcute. O lectură potrivită pentru a-i familiariza cu sentimentele, pe care le pot trăi.
 „Țup, imposibil e doar un cuvânt”,
 „Țup și pădurea încremenită”,
 „Țup, salvatoarea iernii”,
 „Țup, nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura” – Alex Donovici
 ...Serie de cărți în care personajul principal, puiul de ciocârlie Țup, îi învață pe copii despre încredere, compasiune și prietenie.
 „Erus și valea răbdării”,
 „Erus și valea generozității”,
 „Erus și valea iubirii”,
 „Erus și valea recunoștinței” – Alec Blenche
 ...Aventurile lui Erus și ale prietenilor săi, îi conduc pe copii într-o lume fantastică în care află despre importanța răbdării, bucuria de a oferi, magia iubirii și puterea recunoștinței.
 „Bobiță și Buburuză, Prietenia”,
 „Bobiță și Buburuză, Curcubeul”  – Erika Bartoș
 ...Colecție de povești despre empatie și despre comportamentele prietenoase cu cei care au nevoie de ajutor.
 „Ursulețul Winnie Puh” – Alan Alexander Milne  ...Poveste clasică despre aventurile ursulețului Winnie și ale prietenului său.
 „Pupo și Miți în oraș” – Mirabela Leș  ...Cățelușul Pupo și prietena sa, pisicuța Miți, se aventurează în oraș. Cu această ocazie, ei învață despre mijloacele de transport și-i ajută pe copiii care și-au pirdut mingea.
 „Vom fi mereu prieteni” – Michael Engler și Joelle Tourlonias  ...Povestea emoționantă a prieteniei dintre un arici și un iepure, care rezistă trecerii anotimpurilor.
 „Cadou de ziua ta” – Paul Stewart  ...Ariciul și iepurașul caută cel mai potrivit cadou pentru a sărbători ziua fiecăruia. Astfel, copiii învață despe bucuria de a dărui.
   

Sediul central

INSTITUL DE PSIHOLOGIE

str. Republicii nr. 37,
400015, Cluj-Napoca

Telefon: + 40 264 590 967

Email: info@childeqguide.org